Trendene du ikke vil gå glipp av

Moteuka står for tur - her er noen av nøkkelplaggene, materialene og fargene følge meg på i år. 


Skrevet av Martine Johansen


Moteuka nærmer seg med stormskritt og det er nok flere som venter i spenning for hva man kan forvente å se av de nye kolleksjonene. Med et nytt år følger jo også et nytt motebilde, og i tradisjonen tro kommer de ulike klesmerkene med sine nye kolleksjoner for 2020. Her er det definitivt noe for enhver smak om du så ønsker et sporty, klassisk, hverdagslig eller mer røft preg.  


Komfortabelt og tidløst 
Det danske klesmerket Grunt har en visjon om å designe unik skandinavisk mote for unge individer. Klesmerket fokuserer på det tidløse, komfortable og motebevisste, noe som gjenspeiler seg i kolleksjonen. Her får man se den klassiske hverdagsmoten som aldri går av trenden og som gir deg en sofistikert og avslappet følelse. Kolleksjonen representerer blant annet den enkle t-skjorten med striper, kåpen med ruter og basice jakker i beige og jordfarger.


Sporty preg 
Det tidløse amerikanske merket U.S Polo henter inspirasjonen fra den rike arven fra spillet og dens livlige idrettsutøvere. Når du kjøper et klesplagg fra U.S. Polo får du med deg et stykke av sporten polo. Denne kolleksjonen er inspirert av elementene i regionen i New York med navn Upstate New York. Striper og farger som mørkeblå, oransje og hvitt er fremtredende i denne kolleksjonen for herrer. 


Vegansk materiale 
I løpet av de siste 18 årene har det blitt produsert titusenvis av klassiske dunfrakker til kvinne under navnet Ticket Woman og OUTDOOR by TICKET. I år introduserer klesmerket produkter som er 100% veganske samtidig som det skal tilføyes sterke, synlige designdetaljer til lekre dunjakker og dunfrakker. Den veganske linjen består av produkter med alternativ foring slik at du kan få en jakke med høy isoleringsevne med  lekre kunstige dekorasjoner. 

Ticket Woman har beholdt flere av de ikoniske designene fra fortiden og kombinert disse med større større glidelåser i sølv og gull på de varme dunfrakkene. Dette gir et funksjonelt og oppdatert produkt. I årets kolleksjon tilbyr de både korte og lange versjoner av dunfrakkene og dunjakkene med en moderne passform og nye detaljer i en lang rekke unike design.


Inspirert av Alaskas natur 
Klesmerket Patrol har i årets kolleksjon hentet inspirasjon fra Alaska med naturens råhet og utforming som bakteppe. Petrol har blitt drevet av denim og vintagewear siden 1989, og skaper klær for både menn og barn. Klærne har en perfekt passform og er skapt med et godt øye for detaljer. Klærne har et røft, men samtidig klassisk preg over seg. 


Motorsyklisten
Det franske motemerket Reiko fokuserer i årets kolleksjon på motorsyklisten og skinn er en gjenganger. Vatterte lapper, fjær og sort materiale er fremtredende i kolleksjonen som viser frem stiler med en sterk karakter. For skinn-elskere er denne kolleksjonen midt i blinken. Skinn er nok en gang inne i motebildet noe Reiko tydelig har fått med seg i form av både klassiske skinnbukser og skinnjakker. 


Moteriktig 
ANINE BING ble lansert i 2012, og er inspirert av sammensmeltningen av skandinavisk kulturarv og amerikansk ånd. Klesmerket tilbyr luksuriøse stifter, grunnleggende plagg samt statement-plagg som er aktuelle og tidløse. I kolleksjonen til ANINE BING finner man blant annet røffe svarte sko i form av både boots og pumps som er dekorert med gullfargede nagler for å gi et særpreg.

Skulderveskene er definitivt inne i motebildet igjen, og dette har klesmerket fått med seg i sin kolleksjon. Veskene finnes blant annet i svart slangeskinnsmønster og enkle klassiske som er dekorert med perler.