billi bi Copenhagen

I 1936 startet Søren og Evelyn Friis en produksjon av sko til barn i en gammel stall på Vibevej i det nordvestlige området av København. Noen år etter at de startet selskapet, bestemte de seg for å utvide ved å også lage damesko, en investering som lønnet seg og kort tid ble den primære virksomheten for Fransi A / S, i dag med billi bi som hovedmerke.


Skrevet av Red.Carl Friis, sønn av Søren og Evelyn, var bestemt til å vie livet sitt til å lage sko. Da Carl hadde lært alt han kunne av skomakere i foreldrenes fabrikk, dro han til Italia for å studere kunsten å skodesigne og begynte på den prestisjetunge skolen ARS SUTORIA. 

I 1989 begynte Carsten å jobbe i familiefirmaet ved siden av studiene i økonomi og jus ved Copenhagen Business School. Etter å ha avsluttet studiene, begynte Carsten på heltid, og i 1993 ledet hans lidenskap for unge og edgy sko til undermerket billi bi. Navnet billi bi kom fra Carstens favorittrett: en fransk blåskjellsuppe. Ansvarlig i dag er Carl og Carsten Friis - sønn og barnebarn av gründerne.


AW20
AW20
AW20

Billi bi ble skapt for å være ung, edgy og fasjonabel, i dag har billi bi ikke bare oppnådd å holde seg slik, på grunn av Carstens øye for mote og fremtidsrettet forretningssans, har billi bi også blitt et av de sterkeste merkevarene i det danske og skandinaviske fottøyindustrien. Samarbeidet mellom Carl og Carsten - far og sønn - har vist seg å være den perfekte sammensmeltingen av fortid og fremtid, erfaring og nytenkning for å fortsette og utvikle familiefirmaet.


AW20
AW20

I dag er alle sko produsert i Europa, i italienske kvalitetsskinn hovedsakelig av spanske skomakere i fabrikker som har produsert sko for billi bi i 25 år.  Gjennom tre generasjoner med hardt arbeid har Fransi Company, i dag med billi bi som hovedmerke, blitt en stor aktør på det danske markedet for motesko, og med salg i 24 land fortsetter selskapet å vokse.  Andre og tredje generasjon jobber for tiden tett sammen med stor suksess, og med Carstens fire sønner er fjerde generasjon og fremtid sikret for det familiedrevne selskapet.