Byr opp til dans med spreke farger

Motemessen Pitti Uomo i Firenze oppfordret herrer til å kle seg i spreke farger. 


Skrevet av Martine Johansen


Foto: Christian Vierig/ Getty Images 

Forrige uke var det duket for verdens største motemesse for herreklær med navn Pitti Uomo. Motemessen er den første store begivenheten på kalenderen når det kommer til herremote, og ble arrangert i tradisjonen tro i Firenze, Italia. På Pitti Uomo vises de siste trendene fra verdens største designere, og spesielt gatemoten er en kilde til inspirasjon for mange. 

Mer en 30 000 besøkende fra omlag femti land skal ha tatt turen for å få med seg årets store begivenhet. Herrer fra verden over reiser til motemessen for å gjøre innkjøp, oppdatere seg på trender og ikke minst bli sett. Tidligere var det først og fremst bare agenter, innkjøpere og de som jobbet med merkeklær som fikk delta på messen, men nå er den også blitt åpen for andre. I år var et av hovedtemaene under motemessen livlige og spreke farger.

Foto: Andrea Menin

Fargerike frakker
Siden det fortsatt er kaldt i luften i Firenze på denne tiden av året dukker de fleste opp i sitt fineste yttertøy. Jakken er dermed det første plagget som gjør inntrykk og kan signalisere en overflod av meninger om din stil, personlighet og humør. Spesielt yttertøy i sterke signaliserende farger var å se på herrene under motemessen. 

Yttertøy som fanger oppmerksomheten din i farger som blant annet oransje dukket opp, men også yttertøy delt opp i flere ulike farger som lilla blått og rødt var å se på herrene. En gjenganger var at herrene tonet ned det fargerike yttertøyet med nøytrale farger på underdelene, overdelene og tilbehøret for å få yttertøyet til å se mer smakfullt ut. 

Foto: Christian Vierig/ Getty Images 
Foto: Christian Vierig/ Getty Images 

Flere lag
Gatestilen under Pitti Uomo er kjent for sin overflødige lagdeling. En gjenganger var å kle seg i jordnære toner og strukturer som lær og ull som gir det ideelle lerretet til å ramme inn en lekende farge som skiller seg ut. Flere hadde tatt på seg nøytralt yttertøy og mikset det opp ved å ha på seg en sprek farge på genseren eller underdelen. 

Foto: Christian Vierig/ Getty Images 
Foto: Claudio Lavenia/ Getty Images 

Sprekt tilbehør
I en herres praktiske vintergarderobe finner man som regel hatter, skjerf og hansker. Det man fikk se under motemessen var at flere valgte å ta dette tilbehøret til et nytt nivå ved å ta i bruk tilbehør i spreke farger. Dette for å gi en ekstra piff til antrekket. En gjenganger under Pitti Uomo var sokker, luer og skjerf i farger som skilte seg ut som blant annet sterk oransje og neongrønn. 

Foto: Claudio Lavenia/ Getty Images 
Foto: Claudio Lavenia/ Getty Images