Disse trendene bør du ha på radaren i år

Moteuka står for tur, og vi har samlet noen av trendene du ikke vil gå glipp av. 


Skrevet av Martine Johansen


I begynnelsen av februar går Moteuka av stabelen og det er nok flere som venter i spenning på hva man kan forvente å se av de nye kolleksjonene. Med et nytt år følger jo også et nytt motebilde, og i tradisjonen tro kommer de ulike klesmerkene med sine nye kolleksjoner for 2020. Her er det definitivt noe for enhver smak om du så ønsker et sporty, klassisk, hverdagslig eller mer røft preg.  


Moderne klær
Det danske motemerket KARMAMIA har en annen tilnærming til mote og design. Alle plaggene er laget lokalt i Dubai av klesmerkets egne skredder. Dette gir en unik mulighet til å lage nye stiler i løpet av få uker, noe som gjør at KARMAMIA alltid er oppdatert med de siste trendene. Merket er godt forankret i den skandinaviske minimalismen med et snev av Midt-Østen der klærne er laget.

Klesmerkets mål er å kle kvinner i moderne klær med spesiell oppmerksomhet til passformen og i klassiske farger og linjer for å gjøre klærne brukbare igjen og igjen som en ekte klassiker. KARMAMIA ønsker å lage klær som varer mer enn en sesong. I kolleksjonen finner man blant annet gjennomsiktige bluser, noe som er spesielt fremtredende i årets motebilde.


Trendy med hvitt
KRIS AS startet i 2002 som agent for brudekjoler i Skandinavia. Etter hvert ble kolleksjonene utvidet med fest/selskapskjoler, og i 2007 etablerte de merket BY KRIS OF NORWAY.  Det norske klesmerket tilbyr hverdagsklær med fokus på komfortable kvaliteter i tillegg til fest/selskapskjoler.

I kolleksjonen for 2020 ser man sommerkjoler i ulike fasonger lengder og fargepaletter. Hvitt er fremtredende i denne kolleksjonen - en farge som definitivt kaprer sin plass i motebildet i år.


Bærekraftig mote 
Bærekraftige klær er definitivt også i vinden i år, og klesmerket Boheme er en av dem som leder an med klær laget av Bambus.  Det kreative bohemske merket har sitt helt egne særpreg for den for den sofistikerte kvinne som stoler på seg selv og vet hvordan man bærer noe unikt.

Klesplaggene er flagrende, myke og enkle å bære.  Årets kolleksjonen tilhører ingen spesifikk alder og stoffene er av høy kvalitet og for det meste av naturlige fiber. Som en del av den nye kolleksjonen kommer klesplagg laget av Bambus. Bakgrunnen for hvorfor klesmerket velger å benytte seg av Bambus i klærne sine er blant annet fordi det er en av de mest bærekraftige ressursene i verden. Bambus er den raskest voksende plante på jorden, og tar opp karbondioksid og sender ut 30% mer oksygen enn en tilsvarende klynge trær.


90-talls preg  
Den klassiske dunjakken består også i år i motebilde, og kommer i en rekke farger og nyanser som korallrosa, neon, brun og svart. Bacon Clothing tilbyr både lange og korte versjoner av den populære jakken som gjør at du holder varmen. Klesmerkets styrke er dens store tolkning av ikoniske yttertøy gjennom innovative materialer, farger og silhuetter.

Kolleksjonen inneholder kule, store og unike plagg naturlig blandet sammen med en eksplosjon av ugjennomsiktige og skinnende materialer. Årets kolleksjon fokuserer på detaljene og kvaliteten på tekstilene som brukes. Hver sesong velger Bacon Clothing ut en blanding av gåsedun i hvitt, grått, nye farger og ulike nylonstoffer for å garantere eksklusiviteten til hver eneste jakke. Bacon Clothing er et sterkt og friskt klesmerke som kommer i alle fasonger og dimensjoner. Det er et fremtidsrettet merke med en sterk interesse for 90-tallets ikoniske klær. 


Unik push up-bh - Se mer fra Plaisir her
Undertøy er noe enhver kvinne har mye av i sin garderobe. Det danske merket Plaisir tilbyr komfortabelt og stilrent undertøy for formfulle kvinner, og i årets kolleksjon har de kommet med en nyhet med navn Sofia push up-bh som er egnet for jenter med former. Bh-en er å se i vårens trendfarge med navn Crocus. Sammen med den nyankomne bh-en finner man også en serie med lekkert Boudoir tøy. Alle stoffer og blonder som benyttes i produksjonen av Plaisirs undertøy og nattøy er Oekotex 100 sertifisert.