Dressjakkene inspirert av Italia

Giovani har i mer enn 30 år spesialisert seg på italiensk mote for skandinaviske menn. 


Skrevet av Martine JohansenDen populære og tidløse blazeren har sin opprinnelse helt tilbake til 1837 da dronning Victoria skulle inspisere fregatten HMS Blazer. Da fikk nemlig kapteinen sydd nye jakker til mannskapet sitt slik at de skulle se presentable ut i forbindelse med dronningens besøk. Den gang var det dobbeltspente blazere som ble laget og som var inspirert av en type jakke som ble piffet opp med uniformsknapper i messing. Resultatet ble såpass bra at dronningen gjorde den nye jakketypen til offisiell uniform i marinen. 

Rett kvalitet og passform 
Siden den gang har blazeren vært et fast inventar i herrenes garderobe, og i flere merker og motehus sine kolleksjoner. En av dem som følger med på trendene innenfor blazere for herrer er Giovani som tilbyr en rekke blazere i sine kolleksjoner. 

 I Giovanis utvalg for denne sesongen finner du blazere i forskjellige materialer, farger og fasonger. Produktutvikler hos Giovani, Andres Svadberg forteller at Giovani presenterer seg som et klesmerke som i mer enn 30 år har spesialisert seg på italiensk mote for skandinaviske menn. Dette i form av både blazere og produkter til rett tid, rett kvalitet og passform til rett pris. 

- Hvor er inspirasjonen fra kolleksjonen av blazerne hentet fra? 

- Inspirasjonen hentes mye fra Italia, både når det gjelder kvalitet og passform. Stoffene er europeiske og satt sammen til den sesongen vi skal presentere. Snittet på blazerne er rettet mot det skandinaviske markedet, svarer Svadberg. 


Den moteriktige blazeren 
Videre forteller Svadberg at Giovani ønsker å presentere seg til en stor bredde av norske menn og at de tilbyr alt fra kvalitet og stil til den yngre generasjonen til en herre som ønsker seg et moteriktig plagg til rett pris. Giovani prøver å tilpasse seg til den moteriktige blazeren med stiler i den mer moteriktige halvfôrede blazeren med patchpockets til den mer klassiske blazeren. Merket har noe for enhver smak med tilpassede kvaliteter. 

- Hva er viktig å tenke på når man skal kjøpe en blazer? 

- Passform og kvalitet på blazeren samt hvilket bruksområde den skal brukes til, forteller Svadberg.