En lidenskap for undertøy

Det danske merket Plaisir spesialiserer seg på undertøy, nattøy og badetøy til formfulle kvinner. 


Skrevet av Martine JohansenDet danske merket Plaisir tilbyr undertøy, badetøy og nattøy med fokus på skandinavisk design, en perfekt passform og overkommelige priser. Plaisir verdsetter høy kvalitet til lav pris, og visjonen er å skape artikler med en passform til alle kvinner.

Undertøyskolleksjonen til Plaisir har alt fra bh-er med blonder i store størrelser til bh-er med brede stropper som sikrer en god komfort. Bh-en i bomull med lukking foran er svært praktisk og egner seg spesielt til de som ikke har anledningen eller ønsker å lukke bh-en på ryggen. Er du av den mer tradisjonelle typen tilbyr Plaisir også bh-er uten bøyler i sin Annette-serie.Spesielt formen med navn Beate er svært populær. Den myke bh-en med kopper inneholder elastisk strikk og blonder i bh-koppene. Formen gir en jevn og myk passform som gir plass til både symmetriske og asymmetriske bryster. Koppene er fôret med mykt nettingstoff og stroppene er justerbare fra baksiden. 

Bh-en med navn Beate består av 80% polyamid og 20 % lycra og finnes i størrelsene 80-105 D-H. Underdelen med blonder har et høyt liv og er elastisk i livet. Underdelen finnes i størrelsene 42-54. 


Bærekraftig badetøy
Badetøyet fra Plaisir  inneholder VITA 390 stoff med LYCRA XtraLife fibre samt ECONYL® nylon. ECONYL® er 100% regenerert nylonfiber som kommer fra fiskegarn og andre typer nylon avfall. Avfallet samles fra alle verdenshav og deponier. Det vil si at fibrene du får i badetøyet fra Plaisir kan komme fra både Asia og Karibien. Når nylon avfallet er innsamlet, brytes det ned. Deretter snurres det på nytt til tråder som brukes i Plaisirs badetøyskolleksjon. ECONYL® nylon er akkurat som alminnelig nylon og er både lett, sterkt, elastisk, hurtigtørkende, langtigsholdbardt, UV-resistent og enkelt å vaske. Den eneste forskjellen er at ECONYL® er skapt av 100% regenererende materialer og belaster derfor ikke miljøet i samme grad som ny nylon.  

Nattøy i bambus
Plaisir tilbyr også nattøy laget av bambus som dyrkes uten bruk av plantevernmidler. Bambus er 100% biologisk nedbrytbart og er antibakteriell i sin opprinnelige form,  som også er en egenskap som blir gitt videre til klærne.

De antibakterielle egenskapene til bambusklær minimerer blant annet svettelukt samtidig som de absorberer godt og lar huden forbli tørr og luktfri. 

På grunn av bambus sine egenskaper er kvaliteten spesielt bra for nattøy og undertøy, og spesielt bra for dem med allergi og følsom hud. 


Vaskeanvisning
Ingen av bh-ene fra Plaisir skal vaskes i vaskemaskinen, og de anbefaler sterkt å vaske den for hånd for å beholde undertøyets kvalitet. På nettsiden deres anbefaler de å vaske undertøyet i lunkent vann uten å ta i bruk hardhendte metoder. 

De anbefaler videre at undertøyet skal vaskes for hånd i såpevann med en temperatur på omkring 30 grader. Det anbefales ikke å legge bh-en i vann over lengre tid, da dette kan ha en negativ effekt på både elastikken og bøylene noe som kan føre til at beskyttelsen i enden kan løsne. 

Plaisir fraråder også å bruke skyllemiddel da det kan risikeres å blokkere undertøyets pusteevne samt at elastikken kan reduseres.