Inspirasjon fra Italia med en skandinavisk vri

Giovani ønsker å tilby flotte kvaliteter til fornuftige priser. 


Skrevet av Martine JohansenGiovani var et av mange merker som var godt representert under Moteuka. Merket ble til Giovani i 1982, før svenske Lennart kom inn i bildet og overtok firmaet. Siden den gang har de drevet i det samme sporet i omtrentlig 30 år.


 Da vi tok en prat med Geir Martin Aatangen i Giovani kunne han fortelle at de har fra tidenes morgen hentet inspirasjon fra Italia. De har likevel forsøkt å omforme det til en litt mer skandinavisk stil for å få merket litt mer norsk. 

- Det er jo fortsatt et norsk merke, men mange tenker nok ikke det når de hører navnet. Vi i Giovani ønsker å ha et visst prisnivå med flotte kvaliteter til fornuftige priser, forteller han. 

God respons 

Stoffene og materialene i klærne varierer, men Aatangen forteller at de får mye strikkede produkter fra Italia. Når det kommer til stoffene til dressene deres henter de det fra land som Italia, Portugal og Tyrkia. 

- Hvordan er interessen for Giovani?

- Den er god. Jeg tror ikke det er så mange som har helt ville dager, men vi opplever at vi har god respons, og vi er representert i de fleste byer. Vi er vel i cirka 70 butikker i Norge, svarer han. 

På spørsmål om de har planer om å få merket inn i utlandet, er Aatangen klar i sin sak.

- Nei, det har vi ikke tenkt til. Ikke sånn som situasjonen er nå. Vi har hatt noen kunder utenlands, men det er litt trøblete i forhold til lager situasjonen, og prising i og med at vi ikke er et EU land.  Fremtredende med blått og grønt 

I showroomet på Norwegian Faschion Center på Fornebu er plagg fra både høstkolleksjonen og sommerkolleksjonen til Giovani godt representert. Om årets høstkolleksjon kan Aatangen fortelle at de har jobbet som de alltid har gjort med sine fokusområder. 

- Denne gangen har det vært ytterjakker som har vært veldig viktig for oss. Fargemessig er det blå og grønntoner som er fremtredende. Det er det folk vil ha, forteller han. 

I motsetning til høstkolleksjonen inneholder sommerkolleksjonen mye mer spreke farger og ulike print på klærne. 

- Her er det mye mer farger, blomster og lyse farger. Det er mye lin og bomullskvaliteter, og et litt mer maritimt preg på mye av det. Det kommer også veldig mye shortser og t-skjorter i denne kolleksjonen, avslutter Aatangen.  

Alle klærne fra Giovani er det produktutvikler, Andres Svadberg, som designer. Svadberg har tidligere fortalt til oss at Giovani ønsker å presentere seg til en stor bredde av norske menn, og at de tilbyr alt fra kvalitet og stil til den yngre generasjonen til en herre som ønsker seg et moteriktig plagg til rett pris.