JBS Underwear legger sjelen i materialene

JBS er viden kjent for undertøysprodukter av høy kvalitet. Men hva er egentlig kvalitet? 


Skrevet av Red.Bambus gir kvalitet med respekt for miljøet

Godt håndverk, god komfort og lang levetid er selvfølgelig en del av et kvalitetsstempel, men for JBS handler kvalitet også om hvordan produktene blir laget.

JBS Underwear gjør alt de kan for å sikre at produktene deres blir produsert med respekt for mennesker og med respekt for miljøet. Det er en enorm utfordring - det er de klar over, men JBS anser det som en kontinuerlig prosess, der de alltid jobber ut fra mottoet "å gjøre det bedre i dag enn det vi gjorde i går".Det er ingen tvil om at bambus som råvare er svært miljøvennlig.

Den vokser ekstremt raskt, den kan vokse mot 40 meter på bare en måned. Den trenger lite plass og vann, og krever ingen bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel.

Produktene blir laget ved at bambustreet blir brutt ned babus ”chips” og foredlet ved hjelp av en viskoseprosess, før de blir spunnet ut til silkemyke fibre ideellt for plagg som undertøy og pysjamas.JBS har besøkt alle ledd i forsyningskjeden for bambusviskose - fra bambuskog, gjennom massefabrikk, fiberfabrikk, spinning og strikking til ferdig produkt.I den forbindelse laget de en video av selve prosessen, som viser nøyaktig hvordan bambusproduktene blir laget.