Lyle & Scott

I 1874 startet Lyle&Scott opp i Skottland, og helt fra dag én har det vært gensere og ullkvaliteter som har vært brandets DNA. Deres symbol, den gule ørnen, har blitt synonymt med kvalitet, tidløshet og trygghet.


Skrevet av RedaksjonenI dag produserer Lyle&Scott i tillegg fullverdige kolleksjoner med alt fra jakker til sko, og har for alvor bestemt seg for å sette Skottland på kartet motemessig. Visjonen til Lyle & Scott handler om å kle seg enkelt. Klærne beskrives som en krysning mellom sport og mote, og faller naturlig for deg som liker sporty detaljer, rene snitt og kvalitet. Både fargene og designet er minimalistisk fremstilt, og med en rød tråd gjennom alle ledd er det enkelt å falle for det skottske klesmerket.Historien til Lyle & Scott

Bak det britiske merket Lyle & Scott finner du William Lyle og Walter Scott. To menn som tok opp et lite lån for å etablere et strikkemerket i 1874. Tro det eller ei, men duoen startet med å produsere undertøy under den viktorianske tiden. Merkevaren ekspanderte kjapt, da strikketøyet deres ble svært godt tatt imot av frostne briter. Straks var yttertøy en del av merkevaren også, og i 1954 samarbeidet merkevaren med Christian Dior for å lage kashmir, etterfulgt av Chanel og Yves Saint Laurent.

Rundt 1960, var Lyle & Scott godt etablert, og merket fikk den ikoniske ørnen som sitt kjennemerket. Fra å starte med strikkede truser, hadde merkevaren nå blitt en del av sportsmiljøet. Lyle & Scott åpnet en golfbane, og ikke overraskende nok ble merket assosiert med golf. Det er her ørnen kommer inn, da “Eagle” er et begrep brukt i golfsammenheng. I dag er merket fortsatt tro mot sitt opprinnelige DNA, et motemerke  med fokus på gode kvaliteter og skreddersøm.

Med en krysning mellom sport og mote er merkevaren høyst aktuell i dag, og kan både styles opp og ned avhengig smak og behag. Skjortene kan brukes i formelle settinger, og strikkeplaggene er funksjonelle til både hverdagsbruk og i penere selskap. Lyle & Scott har også et bredt utvalg når det kommer til ytterplagg.