Velg bærekraftige Mote!

Cambio bruker opptil 80% mindre vann brukt sammenlignet til en standard vaskeprosess! Samt reduksjon av kjemiske rester i hvert plagg. Det er benyttet den nyeste teknologien med med økologisk sertifiserte løsninger.


Skrevet av RedaksjonenCAMBIO MED BÆREKRAFTIG PRODUKSJON

Ikke en trend, men en nødvendighet: Mange tekstilprodusenter vurderer sine produksjonskjeder og råvareleverandører på nytt, prøver å redusere kjemikalier og prøver  på (nesten) vannfri vask. Det tyske merket CAMBIO har nå gitt ut en ny kolleksjon "Sustainable Denim". Måten klær blir produsert, brukt og kastet på, krever en omfattende overhaling. Motemerker trenger å produsere klær av høyere kvalitet som er holdbare, reparerbare, bærbare av andre og som kan gjenvinnes helt tilslutt, "sier Greenpeace.  En nytenkning som blir stadig bredere, i hvert fall på noen områder. Nylig har utstillingen "Fast Fashion. De mørke sidene av mote "kommer til en slutt - med fakta og tall om tekstilproduksjon og bærekraftprognoser. For eksempel krever produksjonen av en kilo bomull 11 000 liter vann. Og for produksjon av en enkelt jeans, ville det være behov for rundt 8000 liter vann. Men også det frem til i dag har 20 store motehus lovet å produsere giftstoffer frem til 2020.  Både store og små merkevarer så vel som forbrukere anerkjenner presserende behovet for miljøbevisste handlinger.

BÆR FREMTIDEN OG BESKYTTE PLANETEN

Cambio legger grunnlaget for denne sesongen med "Sustainable Denim" og gjør designene ikke bare estetisk tiltalende, men også økologisk bedre - spesielt når det gjelder bærekraft. Blant annet bruker etiketten de nyeste teknologiene fra den italienske stoffprodusenten Candini. Takket være sofistikert utvikling, reduserte selskapet både vann- og energiforbruk. På samme måte bruker produsenten konvensjonelle kjemikalier og jobber utelukkende med miljøsertifisert bomull. Nagler og knapper er hentet fra AMF av Cambio. Takket være et nytt anlegg kan nå produsenten redusere vannforbruket med opptil 95%. Og det tunisiske vaskeriet, som motemerket samarbeider med, sparer nå 80% av vannet med innovative vaskemaskiner. Pluss: Moderne laserteknikker erstatter sandblåsing og klorbleking er fullstendig eliminert. I stedet bruker GOTS-sertifisert klesvask biologisk nedbrytbare produkter og deretter resirkulerer 80% av spillvannet.

BÆREKRAFTIGE JEANSER FRA BCI-BOMULL

Cambio jobber også med BCI-initiativet "Better Cotton Initiative". Organisasjonen er opptatt av bærekraftig bomullsproduksjon basert på de tre pilarene: miljøet, det sosiale og det økonomiske. Det handler om å tilby råvarer til kontrollerte priser, minimere plantevernmidler, opprettholde direkte kontakt med bønder, unngå mellommenn og anstendig arbeid i produsentland.  Nøyaktig hva sertifiseringen betyr og hvilke tetninger som fremdeles er tilgjengelige, finner du i oversikten over Clean Clothes-LabelCheck!