Retter fokus mot miljøet

Moderne naturlighet møter skandinavisk ånd. 


Skrevet av Martine JohansenDe nye kolleksjonene til Marc O`Polo for våren og sommeren 2020 presenterer en god blanding av naturlige materialer og funksjonelle detaljer for både kvinner og menn. Striper, elastiske bånd, innovative stoffer og et moderne spill av slanke og brede silhuetter er en gjenganger i kolleksjonene. I den nye kolleksjonene er det stort fokus på Modern Organic Products for både kvinner og herrer. 

Marc O`Polo ble grunnlagt i 1967 og insisterte på å bare bruke naturens materiale da moteverdenen var fokusert på syntetiske fibre. I mer enn 50 år har de konsekvent levd opp til naturverdier, enkelhet og innovasjon og ikke minst som et av de første merkene som introduserte økologisk bomull for 12 år siden.


Plagg fra Marc O`Polos SS 2020

Organisk og lineær
I Marc O`Polos nye kolleksjoner spiller nettopp Organic Cotton en viktig rolle. Klærnes utseendet er  en blanding av organisk og lineær. I kolleksjonene finner man en serie med klesplagg laget av økologisk bomull av høy kvalitet i nye former og flere farger. Bomullsfibrene for de valgte kvalitetene kommer fra kontrollert organisk landbruk som følger strenge retningslinjer for dyrking og produksjon. 

Organisk bomull kommer fra sertifisert økologisk landbruk. Den bruker mindre vann uten å ty til syntetiske plantevernmidler, ugressmidler eller kjemisk gjødsel. Dette er både bedre for miljøet samtidig som det hjelper bøndenes helse og ikke minst lommebøker.  Modern Organic Products går tilbake til røttene til Marc O`Polo og bringer dem inn i fremtiden. Det er dyrket ved bruk av avlingsrotasjon uten genmodifiserte frø, syntetiske sprøytemidler eller gjødsel. Kolleksjonen står for bedre jordkvalitet, lavere vannforbruk og ikke minst for arbeidernes helse.