Stenströms feirer 120 år

I anledning Stenströms store jubileum viser de frem sin nye herrekolleksjon. 


Skrevet av Martine JohansenI år er det 120 år siden den svenske skredderen August Stenström ble overveldet med ordre etter at ryktene om hans fremragende skjorter spredde seg i byen. Alle de elegante mennene i Helsingborg ønsket seg et av mesterverkene hans, og for å imøtekomme disse behovene bestemte han seg for å starte opp en skjortefabrikk. Siden den gang har alle plaggene som blir laget av Stenströms blitt til en slags hyllest til integriteten og kunnskapen til August Stenström.  

Stenströms ønsker å leve opp til Augusts kompromissløse standarder for kvalitet og velger derfor å bruke verdens fineste stoffer hvor hver detalj i designen er formet til perfeksjon. Med en innovativ skreddersøm kombinert med klassiske snitt og nye ideer gir det Stenströms plagg som tåler både tid og bruk så vel som svingende trender. 

Viser frem arven 
Som en feiring av sine 120 år har Stenströms designet en helt egen jubileumskolleksjon med tidløse materialer og design som viser frem den lange arven, det fine håndverket og innovasjonen som har vart i 120 år. I kolleksjonen har de tatt i bruk materialer som økologisk lin, bomull/tencel og jacguardvevde stoffer med klassiske snitt for å presentere holdbare plagg som det de beskriver at skal “tåle tidens prøve”. 

Siden oppstarten har Stenströms vært et merke som er blitt brukt av menn i alle aldre. I dag kjøper du kanskje din første skjorte til konfirmasjonen eller jobbintervjuet, og vi tilbyr kvalitetsskjorter som passer for et bredt spekter av kunder. Det betyr at vi kan være trofaste mot kunden gjennom hele livet og til enhver situasjon, forteller Peter Jüradio, hoveddesigner for Stenströms herrekolleksjoner i anledning 120 års jubileet. 

Denne linskjorten i off white består av 100 % organisk lin som er vevd med ubleket og ufarget garn. Skjorten har en tynn passform med en mandarinkrage og beige perlemor knapper.
Denimskjorten er både tidløs og fleksibel. Denne skjorten har en skreddersydd midje, behagelig passform og beige perlemor knapper. 

Noe for skjortentusiaster 
Jubileumskolleksjonen for herre inneholder alt det en ekte skjorteentustiast elsker med stoff av høyeste kvalitet, luksuriøse perlemorsknapper og nyskapende skreddersøm. I kolleksjonen finner man hvite skjorter som passer til alle slags anledninger og som er designet for å være behagelige å ha på kroppen. 

I kolleksjonen finner man blant annet den hvite denimskjorten som Stenströms anbefaler at alle menn burde ha i garderoben sin. Ønsker man en mer avslappende og minimalistisk stil anbefaler Stenströms skjorten i behagelig Tencel/bomullsblanding med båndformet krage og enkel knepping. Kombinasjonen av økologisk linstoff og minimalistiske detaljer, som båndformet krage og åpen hals i en tidløs pop-over modell sørger for en avslappet eleganse.

Denne skjorten er laget av todelt bomull for en skreddersydd midje. De to små foldene i ryggen sørger for en behagelig passform. Den inneholder justerbare mansjetter med knapper og en avskåret krage. 
Denne skjorten er spesialdesignet av Per Nilsson og er laget av ypperlig twill for en tynn passform. Skjorten har rysjer foran og franske mansjetter. 

Elegante smokingskjorter 
Når det kommer til dresskjortene i jubileumskolleksjonen har de fokusert på detaljer som blant annet den moteriktige button-down kragen, en ny og rund krage og spesialdesignede doble mansjetter. Stenströms har også designet elegante smokingskjorter med det lille ekstra, og basert på smokingknapper med lekent design i forskjellige blomsterformer, har de også hentet inn en av formene i det blomstermønstrede jacquardstoffet. 

En av skjortene har blomsterformede smokingknapper foran og doble mansjetter med tilhørende mansjettknapper. Stenströms har også valgt et diagonalt vevd bomullsstoff med fantastisk glans på en annen smokingskjorte. Stoffet er en twofold twill fra en av Italias ledende stoffleverandører. Skjorten har også de lekne blomsterformede smokingknappene foran og mansjettknappene.