The North Face lanserer egen kolleksjon til kvinnedagen

En kolleksjon som er designet og utviklet utelukkende av kvinner, ledet av kvinnerettighetsforkjemperen Oryana Awaisheh


Skrevet av Spalt PRStabio, Switzerland, 2. mars – I mer enn 50 år har The North Face støttet kvinner i å finne en plattform for positiv endring, fra å sponse den første ekspedisjonen med kun kvinner til Annapurna i 1978 til å støtte Margo Hayes i hennes mål om å bli den første kvinnen til å klatre 9a+.

I dag tar merket et nytt skritt i å støtte kvinnekampen ved å lansere en egen kolleksjon i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen. Kolleksjonen er designet og produsert av kun kvinner, for første gang i merkets historie.

Kolleksjonen er også den første til å bli produsert ved en fabrikk i Jordan hvor den kun er kvinnelige ansatte. Idéen kom fra Oryana Awaisheh, som selv startet som oversetter og utvikle seg til å bli daglig leder for Jerash Garment Factory, en fabrikk som nå tilbyr 500 jobber og nye muligheter for kvinner og familiene deres.
 
For Oryana er denne kampanjen en viktig mulighet til å vise de fantastiske kvinnene som står bak. “Verden har mer dyktige, talentfulle og ambisiøse kvinner enn noen gang, og jeg er utrolig stolt over å kunne samarbeide med The North Face for å vise frem arbeidet til bare et lite antall av disse fantastiske kvinnene”


The North Face inviterte den britiske fotografen og filmskaperen Holly-Marie Cato til å dokumentere historien til disse fantastiske kvinnene, sammen med noen mer kjente personligheter, inkludert superstjernen Jess Glynne, som for første gang viser seg som ambassadør for The North Face.  

“Bildet av disse kvinnene er et jeg tror hver kvinne i dag kan hente krefter fra. The North Face har vært i spissen for å styrke og støtte kvinner til å oppnå det utenkelige i over et halvt århundre, og vi er glade for å igjen støtte de bemerkelsesverdige prestasjonene og det harde arbeidet som kvinner som Oryana har vist."

Jess er med i kampanjen sammen med kvinnelige oppdagere og The North Face-idrettsutøvere fra hele Europa. Hver av dem har utfordret status quo og presset grensene for kvinner, med musikk, kunst, næringsliv eller sport, inkludert Freeride verdensmester Marion Haerty, London-baserte eventyrer Sofia Jin og stuntskuespillerinnen Marie Maroum.


Kolleksjonen består av t-skjorter og totebags i de dristige ikoniske kvinnedags-fargene.
T-skjorten er laget av teknisk stoff for å oppmuntre kvinner til å gå ut og utforske. T-skjortene har et vintage-fotografi hentet fra Yosemite-arkivet, som viser to opprørskvinner på toppen av et klippeflate, etter å ha klatret opp i lange kjoler og høye hæler.
 
The North Face's VP Marketing, Tina Rolen, tror denne kampanjen kan ha varig innvirkning på neste generasjon. “Bildet av disse kvinnene er et jeg tror hver kvinne i dag kan hente krefter fra. The North Face har vært i spissen for å styrke og støtte kvinner til å oppnå det utenkelige i over et halvt århundre, og vi er glade for å igjen støtte de bemerkelsesverdige prestasjonene og det harde arbeidet som kvinner som Oryana har vist."

The North Face er stolt partner med IWD. Kollekjsonen bli tilgjengelig på  www.northface.co.uk og i utvalgte The North Face stores.