Vinterjakker i naturlige materialer

Marc O`Polos nøkkelord gjenspeiler seg i kolleksjonen for herrer. 


Skrevet av Martine JohansenDet tysk-svenske merket Marc O`Polo lager klær som er et symbol på individualitet, frihet og egenbestemmelse. Dette er noe som kommer til uttrykk gjennom deres unike kolleksjoner hvor spesielt sammenhengen mellom kvalitet og materialer er sentralt. Merkets visjon er de små detaljene i livet som gjør hverdagen litt bedre. Dette uttrykkes gjennom den flotte og elegante minimalismen som preger klærne og tilbehøret fra Marc O`Polo. 

Merket ble stiftet i 1967 og navnet er inspirert av den famøse sjøfareren Marco Polo, og ble også fort et statussymbol på frihet, individualitet og selvbestemmelse. Marc O`Polo har alltid hatt en stor lidenskap for gode materialer, noe som hele veien har vært en sentral del av selskapet. 

Naturlige materialer og høy kvalitet 
Det som kjennetegner merket er høy kvalitet og komfort. Marc O`Polo benytter seg av naturlige materialer som gir et autentisk uttrykk og en høy komfort. De er også svært opptatt av unikt håndverk og har en sterk sans for de små detaljene. I tillegg til dette støtter de også UNICEF for å forbedre mulighetene for utdannelse i de afrikanske landene.

Nå som vinteren nærmer seg med stormskritt har Marc O`Polo selvsagt en høst og vinter-kolleksjon med jakker og frakker for herrer. Denne kolleksjonen oser komfort samtidig som den er moteriktig. Nøkkelordene til merket: enkelthet, naturlighet, kvalitet, innovasjon og personlighet gjenspeiler seg i denne kolleksjonen. 

Moteriktige ruter  
I kolleksjonen har Marc O`Polo fått med seg at ruter er inne i motebildet, og har i den anledning en lekker rutete frakk i sin kolleksjon. Denne frakken i ullblanding er av høy kvalitet og er kontrastfarget på innsiden. Frakken har en formet passform med en vendbar krage og to lommer på sidene. Den festes med tre knapper foran og materialet består av 80 % ull og 20 % polyester. Frakken finnes i størrelsene 44-58, og må renses. 

Frakk med mørk blå og vinrøde ruter fra Marc O`Polo
Frakk med sjakkmønster fra Marc O`Polo

Sjakkmønster 
I kolleksjonen har Marc O`Polo også en annen mønstret lekker frakk. Denne frakken er også av høy kvalitet i en ullblanding med et sjakkmønster på seg. Frakken har en formet passform og er designet for å få frem figuren. Den har en lapel krage og festes med tre knapper i front. Fôret er silkemykt og frakken har en egen brystlomme og to klafflommer som egner seg perfekt til hverdagsbruk. Materialet består av 70 % jomfru-ull og 30 % polyester. Frakken må renses og er 88 cm lang.

 Sporty og kul
Er du av den mer sporty typen tilbyr Marc O`Polo også flere alternativer av de tidløse boblejakkene. Det er ingen tvil om at spesielt de lange komfortable boblejakkene har kapret sin plass i moteverdenen og ikke minst i merkets kolleksjon. I kolleksjonen finner man blant annet en lang parkas som er IDFL-sertifisert. Det betyr at de kan forsikre kundene sine om at fjærene ikke har blitt plukket ut fra levende dyr og at bøndene ikke har tvangsfôret dyrene sine.

Denne grønne jakken har et vattert utseendet med hette, snøring og to lommer med glidelås. Hvis kulden inntreffer for fullt er det også anledning til å lukke igjen jakken helt opp til haken. Den inneholder også elastiske ribbestrikkede mansjetter og en logo på det ene ermet. Parkasen er i fargen grape leaf, men finnes også i en enkel svart farge i størrelsene xs til xxxl. Jakken er 105 cm lang. Materialet består av 97% polyamid og 9 % elastane. Den kan vaskes kaldt på 30 grader. 

Grønn boblejakke fra Marc O`Polo
Glinsende gullaktig dunjakke fra Marc O`Polo

Glansfullt 
I Marc O`Polos kolleksjon finner man også kortere varianter av de velkjente boblejakkene. Denne gullaktige boblejakken er en kortere variant med et fyll av dun og fjær. Det matte yttermaterialet på jakken er svært holdbart og den har en robust toveis glidelås. Jakken har også en stor hette og elastiske ermer med en logo på den ene armen.

Jakken er designet for å takle dårlig vær og inneholder to lommer og detaljer i ekte skinn. Jakken inneholder ikke tekstildeler av animalsk opprinnelse og er 70 cm lang. Fargen på jakken er sepia tint, men den finnes også i fargene total eclipse og dark grey melange. Materialet består av 100 % polyamid og kan vaskes kaldt på 30 grader. 

Den ultimate vinterjakken 
Det er imidlertid ikke bare boblejakkene og frakkene som finnes i kolleksjonen til Marc O`Polo, men man finner også de varme og gode parkasene. Årets nyhet er en parkas i en bomullsblanding av høy kvalitet med en vanlig passform. Jakken har en avtakbar hette og elastisk ribbestrikkede ermer. Denne jakken er også laget IDLF-sertifisert.

Den har et glidelåsfeste, klafflommer og to lommer på brystet. På innsiden av jakken er det et justerbar snørefeste og to ekstra lommer. Jakken er 91 cm lang og finnes i fargen total eclipse. Materialet består av 61% bomull og 39 % polyamid. Jakken kan vaskes kaldt på 30 grader og har en logo på den ene armen. 

Mørkeblå parkas med fuskepels fra Marc O`Polo 
Svart parkas med fuskepels i kragen fra Marc O`Polo 

Lekker fuskepels 
En annen av de mange andre parkasene er mer klassisk og inneholder dunfjær og en krage med fuskepels samt en fôret avtakbar hette. Jakken har et skjult glidelåsfeste med skrå lommer og glidelås på brystet samt klafflomer på sidene. Albuene er forsterket med materielle lapper og jakken inneholder også innvendige lommer og detaljer i ekte lær.

Den er 86 cm lang og materialet består av 100 % polyamid. Jakken er svart, men finnes også i fargen total eclipse. Den kan vaskes kaldt på 30 grader, og den inneholder ingen tekstildeler av animalsk opprinnelse.